Ürünlerimizi Kişiselleştirerek Kendi Bahçe Konseptinizi Yaratın!
Şık bahçe takımlarımızı keşfedin →
Ürünlerimizi Kişiselleştirerek Kendi Bahçe Konseptinizi Yaratın!
Şık bahçe takımlarımızı keşfedin →
Bahçe Mobilyası Kumaşı Nasıl Olmalıdır?

Bahçe Mobilyası Kumaşı Nasıl Olmalıdır?

Bahçeler yorucu bir günün ardından evinize geldiğinizde ya da hafta sonlarınızı dingin bir şekilde geçirmek istediğinizde sizi bekleyen keyifli alanlardır. Bu alanları daha keyifli hale getirmenin birçok yolu da vardır. Bunlar arasında hoş bir bahçe dekorasyonu, aydınlatmalar, yeşil alanlar, salıncaklar vb. bahçe ürünleri yer alır. Ancak hem keyifli hem de konforlu bir hale getirmenin çok daha etkili bir yolu daha var. Bahçenizdeki oturma alanlarına kaliteli bir bahçe mobilyası takımı kazandırarak geçirdiğiniz zamanı daha konforlu ve keyifli hale getirebilirsiniz. Ancak bahçe mobilyası satın alırken dikkat etmeniz gereken önemli bir detay vardır. Bu detay alacağınız mobilyaların kumaşlarının hangi işlevlere ve özelliklere sahip olduğudur. Bu nedenle bu yazımızda bahçe mobilyası kumaşı hakkında bilgi vereceğiz.

Bahçe Mobilyası Kumaşı Hangi Özelliklere Sahip Olmalı?

Bahçe mobilyası için tercih ederken kumaşlarının işlevlerine ve özelliklerine dikkat etmelisiniz. Çünkü tercih edilecek olan kumaşlar, dış mekan koşullarına karşı dirençli ve dayanıklı olmalıdır. İşte bahçe mobilyası kumaşı seçerken dikkat edilmesi gereken en önemli faktörleri sizler için derledik. Keyifli okumalar…

1. Su Ve Nem Direnci

Bahçe mobilyası açık havada kullanıldığı için gerek hava koşulları gerekse kullanıcı hatası nedeniyle sıvı dökülmelerine ve neme maruz kalabilirler. Bu nedenle kumaşın su geçirmez veya neme karşı dayanıklı olması önemlidir. Bir mobilya kumaşında su geçirmezlik özelliği olmaması, sürekli yeni kumaşlar almanız anlamına gelmektedir.

2. Yüksek UV Direnci

Güneş ışınları, bahçe mobilyalarının kumaşını soldurabilir ve kumaşın renklerini yitirmesine neden olabilir. Renklerini yitiren bir kumaş, kullanıcı memnuniyetini önemli derecede düşürecektir. Bu nedenle dış mekanlarda kullanılacak olan mobilyalarda UV korumalı bir kumaş tercih edilmesi önerilir.

3. Dayanıklılık

Bahçe mobilyaları sık sık kullanılan dış mekan ürünleridir. Dolayısıyla kumaşının dayanıklı olması önemlidir. Aşınma, yıpranma, yırtılma, küflenme, solma gibi etkenlere karşı dayanıklı bir kumaş tercih edilmelidir.

4. Kolay Temizlenebilirlik

Bahçe mobilyaları sıklıkla dış mekan koşullarına maruz kaldığından, kumaşın kolayca temizlenebilir olması önemlidir. Leke tutmayan ve suya dayanıklı bir kumaş seçebilirsiniz. Aynı zamanda kumaşların çıkarılabilir olması temizlik sırasında büyük kolaylık sağlar.

5. Konfor

Bahçe mobilyalarının sahip olduğu kumaşlar konforlu olmalıdır. Kumaşın yumuşak ve rahat bir dokuya sahip olması kullanımı daha keyifli hale getirir.